Creaties van afgelopen tijd

Tja, dat bloggen schiet er een beetje bij in met drukte op werk en het gezin. Maar de creativiteit gelukkig niet. Is voor mij toch wel een eerste levensbehoefte om zo nu en dan de zinnen te verzetten en achter de machine te zitten. En wat heb ik gemaakt, tja allereerst ondergoed.

Van deze leuke tricot heb ik een setje voor dochter en voor zoon gemaakt. Beide vonden de stof leuk en zo ruimte dat deze meter tricot prima op.

Dit is de set van zoon. Hemd zelf getekend en onderbroek is een patroon van 'Van Katoen'. Hij vind ze heerlijk zitten en dat is het belangrijkste. Het hemd patroon heb ik voor een volgende keer wel iets aangepast. De hals viel nog niet heel erg mooi. Hoezo kritisch!

De biezen heb ik met de covermachine aangezet. Erg mooie afwerking. Dit is een dubbele vouw en het aanzetten ging in één keer goed. Heerlijk gewoon.

Het zachte elastiek aan de bovenkant van de boxer is een must als ik de kinderen moet geloven. Heerlijk zacht elastiek.
Op verzoek van dochter nu eens een sweater gemaakt. Het patroon is de semper sweater van sofilantjes. De stof is een dubbel gewezen tricot. Streepjes aan de binnenkant en glitter kruisjes aan de buitenkant.
En met een beetjes spelen van de stof krijg je dan een leuk effect. Nadeel van de stof is wel dat hij wat minder goed rekt. Maar met dit patroon is dat prima.
Op deze foto zijn de glitters beter te zien.
En bij een sweater hoort natuurlijk een broek of rok. Dochter koos voor een rok. Hiervoor is patroon 'Liv' van Sofilantjes gebruikt.
Die zakken blijven zo ontzettend leuk om te zien. Totaal niet bruikbaar volgens dochter maar wel een leuk effect.

Gebruikte materialen:
Patroon: Semper van Sofilantjes
Stof: Kruisjes en salamander
 Boordstof: mamarieke

Reacties

 1. Tof weer!! Ben benieuwd wat je volgende week gaat maken 😊.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die trui is erg leuk PatrPat hier, getekend en wel maar nog niet gemaakt ... Heel benieuwd wat jij voor volgende week allemaal op de planning hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan het me zo voorstellen, met alle drukte van het gezin en je werk dan even lekker achter de naaimachinen kruipen.....en dan zulke leuke dingen maken, da's dubbele bonus! Wat een leuke creaties allesmaal, dat zijn blije kinderen bij je thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zijn weer mooie creaties en altijd fijn als ze het met zoveel plezier dragen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat. De gegevens die je achter laat zijn zichtbaar voor iedereen die deze site bezoekt. De gegevens worden ver niet opgeslagen noch gebruikt. Zie voor meer informatie de privacy verklaring op het afzonderlijke tabblad.

I enjoy reading messages. Your information, which you leave at this site, is visibel for any visitor. Your information will not be used for any other purpose. Please view the privacy statement at the separate tab.

Thank you for leaving a response.