Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe projecten en vooral veel creativiteit

Het nieuwe jaar is inmiddels gestart. Ik wens iedereen een gezond, gelukkig en creatief jaar toe. Zo aan het eind van het jaar ga ik toch altijd even terugkijken. Niet te lang overigens hoor. Vooral naar de positieve dingen terugkijken en dan snel vooruit kijken. Goede voornemens? Tja, daar wil ik eigenlijk niet teveel aan doen. En goede voornemens hebben voor mij niets met een nieuw jaar te maken. Ze zijn er het hele jaar door. Mijn voornemens op creatief vlak, zijn vooral doen waar mijn hart ligt en waar ik energie van krijg. Geen moetjes, maar plezier maken!

Het eerste project van 2018 is ook al een feit.

Ik heb 4 leggings voor dochter gemaakt. De sweatstof lag al even te wachten, maar de zin was even zoek. Andere projecten gingen steeds voor. En bij het zien van een legging met gaten op de knie, was ik het zat en heb ze afgemaakt. Twee stuks in het licht blauw en twee stuks in licht roze.

Het patroon voor deze leggings heb ik zelf getekend. Gewoon uit de losse pols (meten = weten). Dochter heeft een heupwijdte vergelijkbaar met maat 98 en een lichaamslengte van 126 cm. Dus het zijn lange stelten!

Bovenaan zacht elastiek gestikt.

Ten aanzien van de afwerking van de pijpen, heb ik nog geen vaste methode. Dus ook nu maar weer gespeeld met de afwerking. Eens zien welke het beste houdt de komende weken.

Ten aanzien van de voorraadbalans 2017, kan ik opmerken dat de voorraad licht gekrompen is. En dat kan ik in de kast wel zien. In 2018 mag de voorraad nog wel iets meer krimpen. Ik heb graag wat meer ruimte, voor als ik mooie stoffen tegenkom. Dus ik ga lekker verder op deze voet. Het bijhouden van de voorraad, ga ik weer doen op een apart tabblad. Eens zien wat dit jaar gaat brengen voor me.

Gebruikte materialen:
Patroon: zelf getekend
Stof: Sweatstof
Elastiek: Mamarieke

Reacties

 1. Wat ontzettend knap dat je zo'n patroon gewoon uit de losse pols tekent! Handig hoor, als je zo creatief bent ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn met zulke maten dat je het zelf kan maken voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi voornemen om niets voor te nemen maar gewoon te doen waar je blij van wordt! Het begin is er in ieder geval al weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker bezig geweest alweer!! Mooi voornemen ook :).

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat. De gegevens die je achter laat zijn zichtbaar voor iedereen die deze site bezoekt. De gegevens worden ver niet opgeslagen noch gebruikt. Zie voor meer informatie de privacy verklaring op het afzonderlijke tabblad.

I enjoy reading messages. Your information, which you leave at this site, is visibel for any visitor. Your information will not be used for any other purpose. Please view the privacy statement at the separate tab.

Thank you for leaving a response.