Hiep hiep hoera!

Mijn kleine meid wordt langzaam steeds groter. Ze is alweer 7 jaar geworden. Wat gaat de tijd toch snel. Op verzoek heb ik weer een verjaardagsjurk gemaakt voor haar.


Het model is heleentje geworden. Dit patroon had ik voor het laatst drie jaar geleden gemaakt, maar is zo'n leuk modelletje.

Ik zag een hele mooie katoen over het internet voorbij komen met allemaal lieveheersbeestjes. Zo lief. Ik vond dat het nog net kon, nu ze 7 jaar is geworden. Het duurt vast niet lang, of deze zoete stofjes mogen niet meer gebruikt worden.


Nadat ik alle patroondelen had getekend en op de stof had gelegd, was het even puzzelen. Ik had slechts 1 meter stof en daar past het dus maar net uit. Nou ja, de ceintuur is van contrast stof, want dat ging echt niet meer.

Het bovenste deel van de jurk heb ik gevoerd met een crème katoen/linnen stofje. Ook hier was geen stof meer voor over.
De knoopjes had ik uitgezocht, zodat ze goed bij de stof zouden passen. Maar nadat de ceintuur erop ging, zag ik dat het misschien niet de beste kleur is. Mmmmm, ach, mevrouw vond ze nog steeds mooi en er perfect bij passen (ahum).Uiteraard moest de jurk getest worden.

Het aanzetten van al die rimpelstroken, was overigens wel een (rot)klusje. Ik houdt niet zo van al dat gerimpel, en hier gaan meters rimpeldraad in. Maar goed, het resultaat mag er zijn!


De zoom heb ik met een rolzoom op de naaimachine omgezoomd. De zijkant van de rokdelen zijn met satijnband afgewerkt.Zo, nu eens bedenken wat het volgende project zal zijn.

Reacties

  1. Mama heeft hard moeten puzzelen en zwoegen op de jurk, maar het resultaat is er inderdaad naar! Gefeliciteerd nog met je grote dochter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, wat een gave verjaardagsjurk. Van harte gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat. De gegevens die je achter laat zijn zichtbaar voor iedereen die deze site bezoekt. De gegevens worden ver niet opgeslagen noch gebruikt. Zie voor meer informatie de privacy verklaring op het afzonderlijke tabblad.

I enjoy reading messages. Your information, which you leave at this site, is visibel for any visitor. Your information will not be used for any other purpose. Please view the privacy statement at the separate tab.

Thank you for leaving a response.