Zomervakantie voorbij

Zo, de zomervakantie zit er weer op. De (niet aangekondigde) zomerstop van de blog dus eveneens. Afgelopen weken ben ik druk geweest. Afwisselend met werk of de hobby. Dus helemaal stil gezeten heb ik niet. In de tussentijd tweemaal tante geworden. Dus het eerste Quilt - cadeau is inmiddels weggeven. De tweede is gisterenavond (vlug) afgemaakt en vanmiddag bij mijn nichtje gebracht.


Het quilt is gemaakt naar het patroon van Zoe Zack. Alleen dan van de katoenen stoffen i.p.v. flanel.
 
 
Helaas is dit geen scherpe foto (en ik kan geen nieuwe meer nemen).
Maar de achterkant is in zijn geheel van de stof met de apen gemaakt.
 

Ik heb het quilt doorgestikt in vlinder en bloem motieven, waarbij de open ruimten zijn opgevuld met krullen. Dit laatste gewoon uit de vrije hand.
En het ging me best aardig af (al zeg ik dat natuurlijk zelf ;-) )
 
Maar tijdens de vakantie is er nog wel meer onder de machine uitgekomen:
- shirt met watervalhals;
- jurk met watervalhals;
- twee jurkjes voor de kleine meid;
- badstoffen cadeautjes geborduurd voor de kraamvisite;
- Rodondo rokje;
- legging.
 
 
 
 
Helaas heb ik niet overal een foto van genomen. Maar het rodondo rokje kunnen jullie hier zien. Het is gemaakt van een restje katoen (al eerder een jurk van gemaakt).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het is wel even wat werk om de banen mooi op elkaar te krijgen, maar dan heb je wel een schitterend rokje ... waar rondjes in gedraaid kunnen worden!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Leggings kopen is een verschrikking met de kleine dame. Zitten ze goed op de kont (maat 86 / 92) dan zijn ze veel te klein. En als ze in de lengte goed zijn (maat 104/116), dan zakken ze af.
 
 
Dus toch maar aan de slag gegaan om er een te tekenen. Dit is het proefexemplaar (na de eerste aanpassingen). Het enige dat nu nog aangepast moet worden is de hoogte. Ze heeft ze liever wat lager aan de bovenkant.
 
Mevrouw heeft inmiddels al vier tricot uitgezocht voor leggings: wit / licht blauw / donkerblauw / roze.
Elastiek voor de bovenkant is in bijpassende kleuren besteld, dus nu kunnen we aan de slag. Hier nog een foto van de achterkant:
 
 
 
Zo, en nu weer lekker achter de machine. Ideeën dankzij de vakantie genoeg, nu lekker gaan draaien.


Reacties

 1. Actief bezig geweest. De legging zit mooi, maar kan best begrijpen dat ze hem minder hoog wil hebben. De volgende zullen vast perfect zitten. Succes met de uitvoering van je nieuwe ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blogger doet raar, ook hier is mijn bericht weg.
  Ik heb zowel de quilt als de legging in het echt mogen zien zijn beide erg mooi geworden.
  Logisch dat ze gelijk meer van deze wil hebben. De aanpassing is zo gedaan door moeders dus ja als je dan toch wensen hebt voor de volgende gelijk melden.
  Ik zie ze al staan in de rok lekker zwieren hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat rokje vind ik echt super! En knap hoor je leggings op maat getekend.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat. De gegevens die je achter laat zijn zichtbaar voor iedereen die deze site bezoekt. De gegevens worden ver niet opgeslagen noch gebruikt. Zie voor meer informatie de privacy verklaring op het afzonderlijke tabblad.

I enjoy reading messages. Your information, which you leave at this site, is visibel for any visitor. Your information will not be used for any other purpose. Please view the privacy statement at the separate tab.

Thank you for leaving a response.