Zwemgoed

Binnenkort staat een bezoekje aan een vakantiepark gepland. Laat dit nou net een vakantiepark zijn met een subtropisch zwembad. De kleine meid kon afgelopen december met moeite haar zwembroekjes (maat 74) aan, dus er moest echt iets nieuws komen.

Maten opnieuw gemeten, patroon van haar onderbroek en hemd aangepast naar een versie geschikt voor zwemwater en een proefmodel gemaakt. Eerst enkel het broekje gemaakt om te zien of de aanpassingen goed waren. Mevrouw had blauwe lycra uitgezocht. Om een meisjeslook te krijgen heb ik er met witte lycra een randje aangezet.


Mijn locker deed niet helemaal wat ik wilde waardoor het stiksel aan de binnenkant niet mooi is. Na een uur klooien en uiteindelijk twee nieuwe naalden was het probleem opgelost. Ahum, toch maar vaker nieuwe naalden gebruiken.

Vervolgens het hemdpatroon aan het broekje bevestigd, en een badpak gemaakt. In de tussentijd de restjes lade ingedoken en daar kwam een restje uit dat groot genoeg was voor het badpak. Zie hier het resultaat.

Zowel op de hals-, arm- en beenuitsnijdingen is rubberelastiek bevestigd. Ik gebruik hiervoor de elastiekvoet op de lockmachine en dat werkt erg fijn. Aangezien het zo'n klein maatje is, is de volgorde van naaien wel aangepast. Anders passen de onderdelen niet onder de machine.

Dit badpak zit als gegoten, dus direct nog een exemplaar gemaakt.

Erg zonnig stofje, toch? Het is een donkerbruine lycra met fleurige bloemen in erg heldere kleuren. Ik ben benieuwd of de kleuren mooi blijven met chloorwater. We zullen zien!

Reacties

 1. Zo dat ziet er gezellig en vrolijk uit. Vind ook het broekje met het witte langs de zijkant erg leuk. Hier zal de dame wel weer heel erg blij mee zijn.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke badpakjes Neeltje, wat heerlijk dat ze zo enthousiast is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijk zo'n moeder die zulke mooie zwemkleding maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke badpakjes en zwembroekje heb je gemaakt. Fijne vakantie!

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat. De gegevens die je achter laat zijn zichtbaar voor iedereen die deze site bezoekt. De gegevens worden ver niet opgeslagen noch gebruikt. Zie voor meer informatie de privacy verklaring op het afzonderlijke tabblad.

I enjoy reading messages. Your information, which you leave at this site, is visibel for any visitor. Your information will not be used for any other purpose. Please view the privacy statement at the separate tab.

Thank you for leaving a response.