Naaiweekend

Vanuit Sancho mocht ik mee met het naaiweekend. Mijn voorbereiding begon na de kerstvakantie. Ieder beschikbaar moment pakte ik een stofje, patroon en fournituren en knipt een pakketje wat te maken. Doordat mijn voorbereiding zo lekker versnipperd was, wist ik bij aanvang van het weekend niet meer precies wat ik klaar had gemaakt. Dus last minute nog wat stofjes en patroondelen in de tas gemikt en op naar Putten.

Het naaiweekend gaf wel een dubbel gevoel. Enerzijds ontzettend veel zin in, anderzijds ging ik voor het eerst in 15 jaar zonder partner en kinderen voor plezier ergens alleen naar toe.

Maar dat mocht de pret niet drukken. Zie hier de buit van het naaiweekend. En dit was nog niet eens alles, want er werden direct kledingstukken aangetrokken!

Tussen het kletsen door heb ik heerlijk genaaid. Wil je weten wat ik heb gemaakt? Nou houd je vast:
- Sportieve jurk+ legging voor dochter
- Sportieve jurk voor nichtje
- Onesie (pyjama) voor dochter
- Bodywarmer voor dochter
- 2 setjes ondergoed voor dochter
- Dansshirt voor dochter
- Cicero/vest voor zoon
- Shirt voor peuter
- 4 rompers voor peuter

Het shirt voor peuter was een testversie. Het patroon dat ik gebruikte is Billie van Zonen09. Tot voor kort gebruikte ik Regem, maar de hals valt inmiddels erg wijd. Peuter is ook erg in de lengte gegroeid, dus ik dacht probeer eens een ander patroon.

Peuter was helemaal blij, want er staan auto's op. Het patroon valt wat kort (net aan). Dus de volgende mag een paar centimeter langer, maar verder is het patroon goedgekeurd.

De rompers voor zoon zijn gebaseerd op het patroon van KIIND. Wel met korte mouwen en korte pijpen. De hals aan de voorkant heb ik 1,5 centimeter verlaagd. Als ik deze nog een keer maak, mag het nog meer verlaagd worden. 

Rompers maken is niet mijn grootste hobby, maar deze stofjes lagen nog in de kast en iets anders dan rompers zag ik er niet in. Aangezien deze maat 92 zijn en ik verwacht dat meneer niet heel lang meer in rompers zal lopen, was het nu of nooit. En daar had ik de stofjes natuurlijk niet voor gekocht.

In alle kledingstukken van tricot had ik voorafgaand aan het naaiweekend maatlabels gestreken. Ooit van iemand gekocht, want het leek me een goed alternatief t.o.v. ingenaaide labels bij ondergoed. 

En labels zijn hier noodzakelijk om geen verwarring te hebben tussen de kledingstukken van de jongens.

De stof die gebruikt is, betreft een katoenen tricot net nijntje erop en een katoenen tricot met egels.

Bij de egeltjes ook een labeltje in de zijnaad gestikt. Afgelopen zomer liep peuter regelmatig in de zelfgemaakte rompers rond en dan ziet het er meer uit als een (boven)kledingstuk.

De pijpen zijn afgewerkt met prym tricot drukknopen. Eenmaal goed vast, blijven deze goed zitten in rompers.

De overige kledingstukken laat ik jullie de komende dagen zien. Anders wordt het zo'n lange blogpost.

Gebruikt:
Stof: kleurenmix
Drukknopen: Mamarieke
Patroon: Billie en KIIND

Reacties

  1. Wauw wat heb jij veel gemaakt!! Oke, ik had niet anders verwacht eerlijk gezegd, ik ken jouw productie ;). Genieten he, zo'n weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat. De gegevens die je achter laat zijn zichtbaar voor iedereen die deze site bezoekt. De gegevens worden ver niet opgeslagen noch gebruikt. Zie voor meer informatie de privacy verklaring op het afzonderlijke tabblad.

I enjoy reading messages. Your information, which you leave at this site, is visibel for any visitor. Your information will not be used for any other purpose. Please view the privacy statement at the separate tab.

Thank you for leaving a response.