Zomergoed

Met al die mooie temperaturen, had ik zelf heel veel zin in een nieuwe jurk. Ik had vorig jaar een hele mooie tricot gekocht bij Mamarieke, die nog steeds op een mooi patroon lag te wachten. De stof is een hele mooie kleur mint/groen met rode blaadjes. Behalve de prachtige kleuren, is de stof erg zacht. Het zomerpatroon dat ik vorig jaar tekende voor mezelf heb ik erbij gepakt en dit werd de nieuwe jurk.

Een simpel model jurk, op maat getekend. In het voor- en achterpand zitten 2 coupenaden en onder de borst een naad. Die naad is ideaal, omdat ik het bovenpand dubbel maak. Dan zijn de halsrand en armsgaten direct mooi afgewerkt.

Het is verder een A-lijn jurkje. Aangesloten tot net boven de heup, en dan iets uitlopend.

Ik heb geprobeerd de blaadjes door te laten lopen in de naad. Is best aardig gelukt, toch?

De achterkant!

De zoom weer met de geleider gedaan. Wat werkt dat super snel en netjes af. Geen randjes meer die je weg hoeft te knippen. Heerlijk!

Gebruikte materialen:
Patroon: zelfgetekend (circa maat 38)
Stof: blaadjes tricot

Reacties

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat. De gegevens die je achter laat zijn zichtbaar voor iedereen die deze site bezoekt. De gegevens worden ver niet opgeslagen noch gebruikt. Zie voor meer informatie de privacy verklaring op het afzonderlijke tabblad.

I enjoy reading messages. Your information, which you leave at this site, is visibel for any visitor. Your information will not be used for any other purpose. Please view the privacy statement at the separate tab.

Thank you for leaving a response.