Jurkjesweer

De afgelopen dagen was het echt weer voor (zomers)jurkjes. Dochter was echt toe aan nieuwe zomerse exemplaren. Dus mama mocht aan de slag.

Allereerst tweemaal een Regina gemaakt met een korte mouw.

Deze tricot is echt prachtig. De kleur was helemaal goed gekozen, want is de lievelingskleur van dochter. Daarnaast is deze tricot door en door gekleurd en is nu zelfs na een paar keer wassen nog steeds mooi. De glitters zitten er(volgens dochter) gelukkig alleen aan de buitenkant op. ze houdt niet van gekriebel in de jurk (hihi).
De zoom heb ik met een zoomgeleider op de coverlock gedaan en zorg voor een bijzonder mooie afwerking. Ik ben helemaal verliefd hierop.
De twee Regina zwemt er van tussen!
De tricot is bedrukt met allemaal visjes. Ook deze stof was een succes toen ik ermee thuis kwam.

Daarna nog een Foras gemaakt. Dit keer van een tricot met eenhoorns en een donkerblauwe tricot als accent. De zakken heb ik verstevigd met Framilon. Hierdoor krijgen de zakken net wat meer stevigheid en dat doet het volume in de rok ook goed.
Deze laatste jurk is een uitprobeersel voor een nichtje. De maatvoering is hierbij lengte 158 en breegdte 146. De Foras krijg ik gemaakt uit 1,25 tricot, maar de rok zwiert toch. Regina is een leuke rok, maar met de grimpelde cirkelrok vreet die echt veel meer stof.

Zo, deze jurken hebben de lade weer wat leger gemaakt, zodat ik weer stof kon kopen. De volgende projecten liggen alweer geknipt klaar...

Gebruikte materialen:
Patroon: Regina en Foras
Stof: Mamarieke en Kleurenmix

Reacties

  1. wauw dat de zomer maar weer snel terug komt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijke jurken! En inderdaad de rimpel cirkelrok is een stofvreter, daarom maakte ik laatst een gewone cirkelrok eraan, ik had te weinig stof 😉🤣.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig, die zijn leuk! Je stofkeuze vind ik super, prachtige printjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat. De gegevens die je achter laat zijn zichtbaar voor iedereen die deze site bezoekt. De gegevens worden ver niet opgeslagen noch gebruikt. Zie voor meer informatie de privacy verklaring op het afzonderlijke tabblad.

I enjoy reading messages. Your information, which you leave at this site, is visibel for any visitor. Your information will not be used for any other purpose. Please view the privacy statement at the separate tab.

Thank you for leaving a response.