Welterusten

Behalve mooie kleding overdag, is fijn nachtgoed ook belangrijk. Dochter had een onesie, waarin ze het liefst iedere dag slaapt. Maar de lengte werd wat krap. Dus of mama 'even' een nieuwe wilde maken. Ahum.

Dus een eerder gebruikt patroon erbij gepakt. De breedte weer flink aangepast en enige vorm van taillering aangebracht.

Afwerking met zwarte boordstof. De broekspijpen vind ik veel te breed, maar dochter was er dol op. Tja, dan laat je het maar zitten, toch?
De capuchon valt raar. Maar bij de vraag of ik bij de volgend een gewoon kraagje zal naaien, werd ontkennend op gereageerd.

Aangezien ze er vervolgens niet uit te krijgen is, is de pyjama geslaagd.

En onder een pyjama hoort natuurlijk ook fijn ondergoed. Dochter groeit overal langzaam uit. Dus ook maar een setje ondergoed gemaakt voor haar. Zowel hemd als broekje zelfgetekend.
De boordjes heb ik met de cover aangezet. Ik heb nu een biesgeleider met een enkele vouw en wilde die hiervoor uitproberen. En ze zijn goedgekeurd door dochter. Ik vind de bies eigenlijk wat te breed en had dus een smallere geleider moeten bestellen. Maar dat mag de pret niet drukken.

De zoom in het hemdje is gemaakt met de zoomgeleider. Hier kan ik toch zo blij van worden.

Gebruikte materialen:
Patroon: Kwiksew
Stof: Trendy stoffen en Mamarieke

Reacties

  1. Tof setje! Ik ga binnenkort toch ook eens met de biesgeleiders aan de slag! En tja... onesies..... ik ben er geen fan van maar kinderen vinden het heeeeerlijk. Soms moet je maar gewoon ff niet nadenken ;).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat. De gegevens die je achter laat zijn zichtbaar voor iedereen die deze site bezoekt. De gegevens worden ver niet opgeslagen noch gebruikt. Zie voor meer informatie de privacy verklaring op het afzonderlijke tabblad.

I enjoy reading messages. Your information, which you leave at this site, is visibel for any visitor. Your information will not be used for any other purpose. Please view the privacy statement at the separate tab.

Thank you for leaving a response.