Voor de kleine prins in huis

Het patroon Regem (Koning) van Sofilantjes had ik gelijktijdig met Regina gekocht en wilde graag dit shirt patroon uitproberen voor de jongste telg. Deze groeit erg hard en kan wel wat shirts gebruiken. En laat ik afgelopen half jaar nu (meer dan) genoeg jongensstoffen ingeslagen te hebben.

Allereerst knipte ik het 'gewone' patroon. Dus zonder color block. Maar ja, toen hield ik nog vrij veel over van de stof en ik heb een hekel aan restjes stof gekregen. Dus met even puzzelen kreeg ik drie shorts uit een meter French Terry en een halve meter zwarte French Terry.


Stuk voor stuk zijn ze goed gelukt. Het is een eenvoudig patroon, met een mooi resultaat. Handig om dit patroon als basic voor de jongens erbij te hebben.

Ik heb overigens maat 86 gemaakt voor onze knul van één jaar.

Het bovendeel op het achterpand had ik niet helemaal goed gespeld en dat golft nu een beetje. Maar als meneer het shirt aan heeft, zie je daar niets meer van.

Uiteraard labeltjes gemaakt in de zijnaad. Aan de binnenkant heb ik een maatlabel mee gestikt, zodat ik naderhand nog weet welke maat ik heb gebruikt (of voor het doorgeven van de kleding).

De mouwen blijk ik er precies andersom ingezet te hebben. Ach, gelukkig is de mouwkop voor en achter gelijk. Het detail van de andere stof onderaan de mouw is erg leuk.

Met dit shirt lijkt het een raglan, terwijl het een gewone mouw / mouwkop is. Dat trok me erg aan, omdat gewone shirts beter zitten bij mijn jongens dan raglan shirts. Deze zijn geslaagd. Misschien maak ik er vanavond nog wel eentje.

Gebruikte materialen:
Patroon: Regem
Stof: French terry
Boordstof: Boordstof
Maatlabel: Mamarieke

Iedereen een Fijne jaarwisseling en een creatief 2018 gewenst!

Reacties

 1. Turbo Mama achter de naaimachine, deze prins boft maar! Leuk die details bij de mouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke shirts! Mooi als je zo de stof kunt opmaken in combi met andere stoffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke shirts voor de kleine prins, leuke details heb je toegevoegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super toffe shirts!! Ik moet er nog aan gaan beginnen.....

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat. De gegevens die je achter laat zijn zichtbaar voor iedereen die deze site bezoekt. De gegevens worden ver niet opgeslagen noch gebruikt. Zie voor meer informatie de privacy verklaring op het afzonderlijke tabblad.

I enjoy reading messages. Your information, which you leave at this site, is visibel for any visitor. Your information will not be used for any other purpose. Please view the privacy statement at the separate tab.

Thank you for leaving a response.