Extra verjaardagsset

Door drukte op het werk en ziekte van zo ongeveer het gehele gezin (uiteraard na elkaar), liet deze set iets langer op zich wachten. Eigenlijk was dit de bedoelde verjaardag outfit.


De trui is wederom billie van Zonen09 en de broek de Domi Sweat Pants van Sofilantjes. Waarom van patroon veranderen toch?

De stof waarvan ik de vorige trui maakte, was precies genoeg over om nog een set mouwen uit te krijgen. Daarnaast heeft die stof een leuke strook met beestjes, die geappliceerd kunnen worden.

De applicatie probeerde ik eerst met de covermachine. Maar het bochten werk was niet erg mooi. Dus uithalen en dan maar met de naaimachine. Ik heb gekozen voor een honingraad steek. Maar uiteindelijk is het werk wel licht gaan bobbelen. Als iemand tips heeft hoe dit voorkomen kan worden, dan hoor ik het graag.

De raglanmouwen heb ik doorgestikt met de cover voor wat extra accent. Ook is het camouflage voor de iets afwijkende kleur van het voorpand t.o.v. de mouw. Valt zo een stuk minder op.

Twee broeken erbij gemaakt (meneer had ineens een flink tekort aan broeken). Waarbij ik bij een van de broeken de binnenkant van de zak dezelfde stof heb gebruikt als de mouwen van het shirt.

De set is wat mij betreft helemaal geslaagd.

Gebruikte materialen:
Patroon: Domi sweat pants en billie
Stof: Sweatstof print en effen
Boordstof: Driessenstoffen
Maatlabel: Mamarieke

Reacties