Start voor het najaar

Tja, inmiddels begonnen aan de najaarscollectie. Dat terwijl het inmiddels weer echt zomers weer is. Heerlijk dat wisselvallige Nederlandse weer. Het werk is weer begonnen, de kinderen gaan hier morgen weer naar school. Dus ik hoop dat enig ritme weer teruggevonden zal worden. Afgelopen week niet veel tijd gehad om te naaien, maar toch nog wel een project afgemaakt. Een lekker makkelijke jurk, een succesnummer vorig jaar.

Dit is tuniek Jesse uit B*trendy van vorig jaar. Dit maal uitgevoerd in alpenfleece. Het tuniek heb ik iets verlengd, zodat het meer een jurk is. De capuchon is doorgestikt met de cover voor een siereffect. Ik gebruik op de onderdraad seraflock. Ook als ik het stiksel omdraai, zoals hier.

De jurk is verder afgewerkt met rode boordstof. De slpenfleece is lichtroze met smileys. Dochter had de stof zelf uitgezocht. Wel op het computerscherm, want echt winkelen heeft ze geen interesse voor.


In de zijnaad een stukje papsnap verwerkt als label. Ik had geen mooie stukjes lint om als label te gebruiken bij deze stof, dus dan zo maar.

Vrijwel direct na de smiley jurk nog eentje gemaakt in een grijze vlinder alpenfleece met glitters. Deze is voor mijn nichtje.

Afwerking hier met zwarte boordstof.

Op deze foto zijn de glitters iets beter te zijn. Van dit patroon zal er nog wel een jurk volgen voor dochter. Vorig jaar woonde ze bijna in dit model. Dus er ligt nog een lapje klaar voor dit model.

Gebruikte materialen:
Patroon: B*trendy, P1006 Tuniek "Jesse
Stof: Trendystoffen
Boordstof: Driessenstoffen
Maatlabel: Mamarieke.nl

Reacties

  1. Mooi geworden allebei heb de stofjes gezien zijn heerlijk zullen de dames blij mee zijn.
    Ik hoop dat het ritme weer snel gevonden word.
    We zien de nieuwe winter creaties vanzelf wel weer voorbij komen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat. De gegevens die je achter laat zijn zichtbaar voor iedereen die deze site bezoekt. De gegevens worden ver niet opgeslagen noch gebruikt. Zie voor meer informatie de privacy verklaring op het afzonderlijke tabblad.

I enjoy reading messages. Your information, which you leave at this site, is visibel for any visitor. Your information will not be used for any other purpose. Please view the privacy statement at the separate tab.

Thank you for leaving a response.