Broeken

De jongste groeit hard, maar de oudste twee kunnen er ook wat van. Dus dit keer voor d emiddelste aan de slag. En wel voor broeken. Bij de naaidag van Mamarieke het patroon van sofilantjes: domi sweat pants bekeken en meegenomen.

Eerst een proef gemaakt van een groene jogging stof die nog in de lade lag. Deze kwam aardig in de buurt. Helaas niet op de foto gezet, want zoon wilde hem gelijk aan naar school (terwijl het 28 graden was, oei). Vervolgens direct de volgende lap gepakt en knippen maar.

Uit een meter grijze jogging heb ik twee langer broeken en een korte geknipt. No een restje rode jogging gebruikt voor een van de zakken en wat rode en zwarte boordstof en voila.

De korte broek is nog niet voorzien van een zoom, want de broek moest natuurlijk direct aan. Werd bijna onder de machine uit getrokken.

Ten opzichte van de eerste versie heb ik middenvoor met 1,5 cm verlaagd. Mijn kinderen hebben niet zo'n hele grote buik. Verder de zakken dieper gemaakt, want meneer kon er zijn hand niet goed in doen. Dus zo past er niets in mama.

Kijk zo gaat dat beter.

Zelfs verkeer om lukt! hihi.

En twee lange broeken gemaakt. De ene grijze jogging met rode accenten.


De andere grijze jogging met zwarte accenten.

Op verzoek van meneer allemaal met een tijger labeltje.

Ik denk dat ik er hier nog een stel van ga naaien. Dit keer breedte maat 92 en lengte maat 98 gemaakt. De volgende zullen een maatje langer worden. Alvast voor het najaar.

Meneer wilde ook nieuwe hemden en shirts erbij. Dus mama hoeft zich zeker niet te vervelen hier!

Gebruikte materialen:
Patroon: Domi sweat pants
Stof: jogging
Label: kleurenmix

Reacties

 1. heerlijke broeken.... heeft hij achteraf geklaagd dat hij het warm had?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach wat maakt het uit een zoom of niet hij zit gewoon lekker hihi.
  Leuk om te zien het verschil tussen de rode en zwarte afwerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker een aanrader dat domi sweatpants patroon hè:-). Ik nam hem toen ook mee met de samennaaidag bij Mamarieke, inmiddels rolden hier ook al 5 korte versies onder mijn machine vandaan; -)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat. De gegevens die je achter laat zijn zichtbaar voor iedereen die deze site bezoekt. De gegevens worden ver niet opgeslagen noch gebruikt. Zie voor meer informatie de privacy verklaring op het afzonderlijke tabblad.

I enjoy reading messages. Your information, which you leave at this site, is visibel for any visitor. Your information will not be used for any other purpose. Please view the privacy statement at the separate tab.

Thank you for leaving a response.