Wintergarderobe

Zo, het koude weer is er inmiddels al weer even. De kast van de kinderen dus goed bekeken of de wintergarderode nog wel toereikend is. Nou, beide zijn flink gegroeid en dan vooral in de lengte. Jurkjes bij dochter hingen te kort (en mouwen zijn te kort). Dus er moest echt hoog nodig wat nieuws komen. Jurken kopen is natuurlijk een mogelijkheid, maar zelf maken is nog veel leuker. Shoppen behoort niet tot "leuke bezigheden" van ons gezin, behalve als het om lapjes gaat.


Als eerste is een jurk gemaakt naar het patroon nika van Farbenmix. Wel zonder de capuchon, want dochter vind dat teveel trekken naar achteren.

Het is een French Terry stof met glitters en paarden (in zilver) erop. De bies is gemaakt van zilveren boordstof.De rok is gevoerd met een restje paarse tricot. Op deze foto is goed te zien dat de stof niet echt paars is. De kleur omschrijving is mauve. Maar voor een voering vind ik het prima.

Wel kwam het verzoek om de volgende jurk niet meer te voeren. Dochter vind de rokvoering schuiven en opkruipen.


Niet helemaal een mooie foto, maar goed. Hier is dus de hele jurk te zien. De armbiezen, halsbies en taille bies zijn allemaal met boordstof gemaakt.

Het duurde even voordat ik de jurk op de foto kon zetten, want hij ging direct aan en belande daarna in de was, werd direct van de lijn weer aangetrokken etc.Het patroon heb ik tevens nog een keer gebruikt om een paar restjes uit de kast op te maken. Deze jurk is in maat 86/92 gemaakt. Ik had nog een klein beetje gele en zilveren boordstof, wat precies bij deze stof past. En toen was dit restje tricot ook weer op.
Deze jurk is naar een nichtje gegaan. Ik kreeg al direct foto's dat de jurk gedragen werd. Dus de jurk viel helemaal in de smaak.


Zo, nu weer verder aan de volgende jurken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gebruikte materialen:
Patroon: Nika (maat: 122/128 en 86/92)
Stof paarden (en boordstof): naaiplezier
Stof sterren: kleurenmix
Maatlabels: Mamarieke
Voering: voorraad

Reacties

 1. Mooie hoor en leuk dat je met een patroon toch zo kan variƫren.
  Leuke stoffen heb je voor beide gebruikt, altijd lekker om met een klein maatje weer restjes te ruimen.

  Heb al een kleine blik mogen werpen op de volgende stofjes en die zijn ook al zo leuk en vooral erg behaaglijk om te dragen lekker zacht en warm.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk stofje, en altijd fijn als het gelijk aan gaat en zo blijft door circuleren. Alleen wel lastig voor de bloggende mama ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een groter compliment kun je toch niet krijgen als ze zo vaak gedragen worden dat je bijna geen foto er van kunt maken.

  Ook dit zijn weer van die leuke stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk als je een berichtje achterlaat. De gegevens die je achter laat zijn zichtbaar voor iedereen die deze site bezoekt. De gegevens worden ver niet opgeslagen noch gebruikt. Zie voor meer informatie de privacy verklaring op het afzonderlijke tabblad.

I enjoy reading messages. Your information, which you leave at this site, is visibel for any visitor. Your information will not be used for any other purpose. Please view the privacy statement at the separate tab.

Thank you for leaving a response.